28 Haziran 2012

YUSUF EMİR'İN 1. YAŞ PASTASI :))))

      Bu pastayı teyzem ile birlikte yaptık. Ya da bir dakka yapmaya çalıştık destek daha doğru olacak. Ağbime rağmen :)))) Başımızda oturup bize tam anlamıyla psikolojik bir baskı uyguladı diyebilirim. Bizim amacaımız sadece panda kafası yapmaktı. Ama benim canım ağbim bunu panda kafasından başka diğer tüm ayı türlerine benzetmeyi başardı.:))) "Bu neden böyle oldu, olmadı işte, yapamadınız, böyle panda mı olur?, diye diye bizi yedi bitirdi.... Sonuç da resimde görüldüğü gibi, teyzemle benim gönlümde panda ama ağbimin gönlünde yandan hafif çarpılmış panda :)))))))))) Ve biraz kreması parmaklanmış pasta :(

11 Haziran 2012

PASTALARRRR...

Artık pasta konusunda kendimi piştim varsayıyorum. :)) Bundan sonra vereceğim pastalarda tarif vermeyeceğim. Çünkü daha önce verdiğim tarifler ile aynı. Pandispanyanın büyüklüğüne göre malzeme miktarları ile ounuyorum. Ve mevsimine göre meyve kullanıyorum. Eğer sizlerde yapmak isterseniz bana sorularınız olur ise sorabilirsiniz. Severek yanıtlayacağımdan emin olabilirsiniz :))) Süslemesi de o anki psikoljime bağlı tümüyle. Görselleri paylaşacağım artık. Kekini damak tadınıza göre değişik aromalar ile de tatlandırabilirsiniz. Limon kabuğu veya portakal kabuğı gibi... Kremaların içinede aynı şekilde kullanabilirsiniz. Ben size ana tarifleri vaerdim gerisi sizin hayal gücü ve damak tadınıza bakar.... :)






9 Haziran 2012

SOSYETE MANTISI

     Bu aralar iş yoğunluğumuzdan dolayı bloğumu çok fazla ihmal ediyorum. Aklımın bi köşesinde hep var ama :) Unutmadım unutmayacağım .... Geçmiş günlerde hem akrabamız, hem dostlarımız olan  Burcu, Filiz ve Feryal ile sosyete mantısı yaptık. Bana her geldiklerinde üzerimden tüm yükü alan, mutfakta bütün işleri benim yerime yapan bir tanecik kuzenler onlar. :))









Malzemeler:

5 adet yufka
500 gr az yağlı kıyma
2 adet domates
2 adet sivri biber
Tuz
Karabiber
Yoğurt
Sarımsak
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemekkaşığı salça
Kızartamak için ayçiçek yağı

Hazırlanışı:

Kıymayı teflon bir tencerede yağ eklemeden harlı ateşte hafif suyunu çekene kadar pişirelim. Biberleri ekleyip kavurmaya devam edelim. Kıymanızın yağ durumuna göre belki 1-2 yemek kaşığı yağ ekleyebilirsiniz. Eğer yağlı ise gerek yok. Kabuklarını soyup minik minik doğradımız domatesleride ekleyip güzelce kavuruyoruz. Arzuya göre tuz miktarını kendiniz belirleyebilirsiniz. Damak tadınıza uyan baharatlarıda ekleyebilirsinz. Altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
 Yufkaları dört eşit parçaya artı şeklide keselim. 20 adet üçgen elde etmiş olmalısınız. Soğuyan harcımızdan 1 yemek kaşığı dolusu alıp ufkanın geniş tarafına yayıyoruz. Ve hafif geniş bir şekilde sarıyoruz. Resimlerden de gördüğünüz gibi :) Kızgın yağda arkalı önlü kızartıp havlu kağıt üzerine alıp yağını emdiriyoruz. Bu aşamada börekler kızarırken sarımsaklı yoğurdumuzuda hazırlıyoruz. Salçalı sosunuda ocakta kızdırıp hazır bekletiyoruz. Kızaran böreklerimizi üç parmak kalınlığında kesip borcama dik bir şekilde yerleştiriyoruz.Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosunu gezdiriyoruz. Sıcak servis etmeye özen gösterin aksi halde beklerse yoğurtlu sos böreklerin çıtırlığını alacaktır. Afiyet olsun...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...